Friday, 19 August 2011

Oh,Rummate Baru!

Assalamualaikum..
Semalam aku baru tawu sape rummate aku utk sem dpn...sebelum tu,lupa nak kasi tawu..aku dpt kolej melati 4b-05-29....hehehe..ok,berbalik kpd rummate baru aku..jeng3...ce teka..haha..yg pasti bkn khairul okey.dia tu soulmate aku..ahaks!.:P...


so,dgn rasminye aku nak announce yang rummate aku utk semester hadapan ialah.......


UMMU AFIQAH HASSAN

yang sebelah kiri tu rummate baru aku..yang sebelah kanan tu sape ntah..hahaha..(afie,jgn marah!)

Syukur aku still dpt classmate jd rummate aku..bkn ape,senang aku nak tanye assignment,wat plagiarism..lagi2 tang nak wat report..sumpah!aku x suke wat report..:P

Ummu ni baek orang nye..dgr name pun dah tawu kan...lembut,sopan santun,comel...
pendek kate,from my point of view,dia ni mcm wanita idaman malaya..pemurah ngan senyuman..bila dia senyum,kecik aje mata dia..hahahahaha..dia ni serba serbi kontra ngan aku yg perangai mcm penyamun SERBIA!

afie ade bagi aku info sket2 pasal ummu ni..al maklum..aku kene lah tawu perihal rummate baru..
1.ummu ade low blood pressure..so,aku x leh wat lah perkara bukan2 yg boleh me'low'kan lagi blood pressure dia..aku x boleh penatkan dia..hehe
2.ummu selalu wat qiam mase hujung2 minggu..whoaaaaa..is this for real?aku harap dpt ikut jejak langkah dia..
3.lagi afie cakap dia selalu bg tazkirah agama...plus die ckp sem depan tudung aku lg labuh lah dari tudung dia..hampess punye afie!hahaha...
4.ummu selalu makan tgh2 malam...tgh2 malam dia selalu carik megi..wah,mmg dah boleh geng lah ngan aku..aku ngan watip pun selalu je mkn megi pagi2 buta..org wat qiamullail,kitorang melantak megi..haish!tp klu ummu mkn malam2 pun,badan maintain kecik..aku???bertambah "sihat" lah mcm ni..
5.ummu x boleh tido lampu terbukak...fuh,naseb baek aku dah praktis tido tutup lampu...haha..aku ni mmg tipikal manusia2 penakut..name je dah 7 taon duk ostel..tp still lagi takot ngan bende2 luar alam ni...

itu je lah info yg aku tawu buat mase ni...mula2 aku risau gak dpt rummate budak baek2 ni,tp bila dpt tawu rummate aku ialah ummu,lega sket lah..wpun aku x berapa rapat ngan dia..tp kitorang selalu aje sembang2...

~~dedicated to awatif anuar..kenangan pahit manis kita jd rummate sem lepas aku akan igt sampai bila2..thanx for everyhing..wpun dgn gaya ko yg nampak cam x care langsung tu,aku tawu ko selalu care psl aku.(wah,tetibe aku perasan sorang2)..sbb tu ko selalu bwk balik makanan n mcm2 utk aku..and sori jgk sbb selalu x nak pegi bila ko ajak aku keluar..aku tawu kekadang ko kecik hati..tp aku mmg seorang yg pemalas nak kuar sbb kene sarung tudung,plus pakai contact lens lagi..ko pun tawu kan??sbb tu aku keluar jenjalan bila perlu je...hehe..lagipun,aku x nak nanti org cop aku kwn ngan ko sbb ko ade kereta.....sbb aku kwn ngan ko seadanya..luviu much3..muahx3..

maafkan daku kerana meng"upload" gambaq ni tanpa kebenaran ang & ayong..tp aku suka gambar ni sbb mata ang besaq sgt..haha

saat2 terakhir aku bersama beloved rummate..:P


sekian......wassalam...







Dah Habis Baca?Kalau Suka,Sila Like..Thanx.. :)

9 budak kasi surat cinta:

ariff al-baqi said...

wahh.. tetibe tertarik dengan manusia bernama "ummu" itu..

ruzaimi@Along said...

Boleh kenal dengan UMMU??wakakaka

LaDy fEez said...

report ada lah sesuatu yang paling memalaskan nak wat..hehe xbez kan wat report

Cik Fyza Roosli said...

cess!hahahaha...
ariff:ummu tu sesuai sgt lah ngan ko..muahahaha
ruzaimi:mane nak campak kak harithah tu??gatai!
lady feez:tawu xpe..besenye part discussion copy paste kat tenet je..:P

ariff al-baqi said...

oh really ? alhamdulillah... berbunga hati saya...

ariff al-baqi said...
This comment has been removed by the author.
Cik Fyza Roosli said...

hahaha..sengal je dak ariff ni..tp besenye ko akan dpt yg compliment..klu dpt spesies penyamun serbia naseb ko lah..:P

ariff al-baqi said...

compliment tu apa ? maklumla, org kampung..

Cik Fyza Roosli said...

complimentary means melengkapi lah abg ku..adoi!tanye lah cikgu jazli..dia kan amek TESL...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...