Wednesday, 10 August 2011

Kronologi Cinta





1.x kisah macam mane,bagaimana,di mana kami bertemu...pertemuan tu buat my heart fell for him..tapi aku x tawu ape pulak yg dia rase..so,menanti dgn penuh sabar..stalk dari jauh..


2.aku masih stalk dia dari jauh..hanye itu yg aku mampu buat..


3.one day..dia dtg kat aku..luahkan perasaan kat aku...ternyata,penantian aku x sia2..dgn ayat, "stay there and wait for me.."..cukup lah bila aku tawu yg this is not one-sided love,aku akan terus tunggu dia..


4.kami teruskan hubungan mcm biasa..kwn dan terus berkawan sbb selagi aku masih bergelar pelajar,aku nak spend mase dgn kwn2 aku.and biarlah dia pun spend mase dgn kwn2 dia..no dating2..but my heart still is yours..


5.habis belajar,dia masuk meminang aku...


6.ikat tali pertunangan selama paling kurang setahun..dlm mase tu,mula mengenali diri masing2..yelah,bertunang kan tempoh utk saling mengenali...sambil2 tu,kukuhkan sikit2 ekonomi..ke arah nak masuk fasa baru..hehe..


6.finally,aku dan dia kawen...then,aku dah jd dia punye full time girlfriend...so,i'm "sold" to him...aku kene 'qadak' balik mase2 yg biasenye couple2 guna utk dating mase bercinta...tp.klu kwn2 nak "borrow" aku,kene mintak izin dulu lah..haha...






kronologi2 di atas merupakan khayalan cik NORHASFIZA ROOSLI semata2..aku tawu aku belum jd muslimah yg terbaik..tp bende2 mcm ni yg aku harapkan..sambil menaip ni,aku terbayangkan si "dot dot"...jujur,aku mahukan kronologi2 mcm ni bersama dia..tp sbg manusia,aku hanye merancang,tp Allah yg menentukan..aku hanye mampu usaha,berdoa dan seterusnye tawakal..soal jodoh aku serahkan bulat2 di tgn ALLAH..aku tawu yg di "atas" dah tentukan yg terbaik utk aku..andai mmg dah ditakdirkan mmg dia lah jodoh dari ALLAH yg dah tertulis sejak di LOHMAHFUZ,syukur ALHAMDULILLAH..tp andai sebaliknye,aku redha...


"Ya ALLAH,jika aku jatuh cinta...cintakanlah aku pada seseorang yg melabuhkan cintanya pada Mu.."




Dah Habis Baca?Kalau Suka,Sila Like..Thanx.. :)

10 budak kasi surat cinta:

Anonymous said...

sobar yow....tipula xde girl yg nk berpartner...rezeki menanti awak cik fyzzaaa KENTUT..doa mogga die sesuai ngan awak..insyaAllah..andai bukan die, die y lain menanti...saya suka lagu2 ni...=0
BY:kentutXD

ruzaimi@Along said...

Tapi angan2 cik fyzaa ni tinggi sangat..Honda jazz merah,nak jadi jutawan..haha..angan2 arnab bergigi dua betol lah..apapun,sya doakan semoga anda bertemu dengan calon pilihan 'mak' awak tu yer..haha

Cik Fyza Roosli said...

sekilas bace komen,dah tawu sape yg tulis..hahaha..komfem2 cik lawyer hajar..ahaks!thanx ye hajar..moga yg terbaik dah di"reserved" tuk kita sume..:)

Cik Fyza Roosli said...

kuajaq dak penyu!haha..thanx..tp jgn terkejut lah klu dpt kt kwn2 sendiri..hahahahahah...ade ke kwn org parit buntar?hahaha

ruzaimi@Along said...

hah??parit buntar?kat mana tu eh??xder dalam google map pun..haha..sungai buluh ade..parit xder..haha..

Cik Fyza Roosli said...

binjai manis lg lah x ade..emm,perlu ek mention sg buloh?hahaha

ariff al-baqi said...

amboi bukan main berangan lagi budak ni..

Cik Fyza Roosli said...

encik ariff...haha..nak wat cmaner weh..aku dah berjangkit ngan ko!haha

ariff al-baqi said...

jangan nak libatkan saye ye wahai cousin ku yang kuat berangan.,. =P

Cik Fyza Roosli said...

tader2..sume yg jadik kat aku ko kene btanggungjawab ye ariff...haha..asal x on9 fesbuk weh?lagho ek?hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...