Friday, 9 September 2011

The Making Of "Packing Barang"..

Assalamualaikum.. :)
Mood:eksaited nak balik shah alam tp at the same time,sedih nak tinggalkan rumah..mase mak aku hantar nnti mesti aku nangis.heheh!.7 taon duk hostel pun x biase2 lg berjauhan dgn family..maklum,mase skola and matrix dulu,jarak rumah sekangkang hamster je..tiap2 week parents dtg visit..kikiki...tp skang ni mmg x dpt lah kan..
ok,overall,preparation aku dah 95%..esok nak pegi bank bayar yuran kolej..lusa bersamaan hari sabtu,berangkatlah daku ke shah alam bersama family...x kan nak naek bas kut..mak ngan abah aku siap2 perli2 lg ckp aku nak pindah..(sbb barang byk terlampau lampau)...
barang ape je yg aku bawak?check this out..


kasut2 raya.. :)
sneakers,sport shoes..sume2 ni pakai time lab..and pakai time koku.aku x suka koku...heh!


sling bag pakai time bergaya smart kasual..handbag digunakan klu pakai baju kurung(feminin)..hehe..malangnye beg galas LIVERPOOL aku dah putus..sobs3..tp x boleh blah beg aku warne kuning tu..betol2 ade 3 kaler melambangkan aku ni berasal dari perak..haha

stokin2 busuk aku..hoho..


barang wajib ade utk tidur..comforter,bantal peluk,selimut..bila ade bende2 ni,aku rase protected..sbb aku kan penakut.. :p

arnab aku yg kiut..tiap2 malam aku kene peluk bende ni..klu x,x boleh tidur malam!
sila abaikan view di belakang..mmg tiap kali aku packing barang..x sah klu rumah x bersepah..hohoo..

aku nak pakai meja ni time study atas katil..sbb aku bkn style study atas meja belajar..aku study atas katil..senang lah aku ketiduran terus lepas tu.(study 5 minit,tidur 5 jam). :P

payung vantage original okeyh?aku beli kat tempat kerja..harga rm18.00 tp harge pekerja dpt lah rm15.00..aku beli payung ni sbb tetibe je aku minat corak bunga ros tu..(uuww,sejak bila ntah aku minat bunga)

buku nota utk lecture..pergh,semangat gila ni..tapi tu sume buku nota free..aku beli buku  yg ade gmbr banguna2n tu je..rm 8.90..(bg aku yg kedekut,tu dah dikira mahal..haha)

buku la tahzan yg aku beli awal taon hari tu..konon2 nak bace time tgh sedih tp sampai skarang x lepas2 bab 16..maybe sbb aku x berapa nak sedih sem lepas kan..so,aku x bace..huh!alasan!


eh eh,budak ni aku x "packing" bwk balik shah alam..klu aku pack budak ni,mengagau mak aku carik..baby boy dia  kan..huhu


dlm nak kemas2 tu,sempat lg aku snap gambar adik bongsu aku ni..
ok,sekali lg..abaikan view di belakang..bersepah!haha
last sekali..taraaaaaaaa...

inilah keseluruhannya barang2 yg aku nak bawak "pindah" shah alam..1 luggage besar seberat 10 kg yg dipenuhi berpuluh2 helai baju aku..luggage kecik..beg balik kg ade dua..baldi lg..korang rase wajar x klu ayah aku nak mengamuk tgok barang2 ni nak sumbat masuk dlm kereta?haha..

eh,lupa lg satu bende!

Kad matrix aku!penting ni brader..utk menunjukkan bahawasanya aku ni berstatus warganegara malaysia..eh eh,salah!kad ni gunenye utk menunjukkan aku ni warga UiTM.. :)
actually,kad matrix aku dah patah.(nampak x kesan selotep tu?).sem dpn nak masuk library kene pakai kad matrix utk nak scanning2..so,kita try dulu..klu x boleh pakai baru buat yang laen..sbg budak uni,kita haruslah berjimat cermat..heh!byk lah kau fiza..tang nilah berjimat nye pun....
teringat pulak mase nak exam sem lepas..aku igt kan kad matrix aku hilang..aku pun dgn malu2 arnab tunjuk kat pengawas exam ic gambar aku mase 12 taon..rupe2 nye kad matrix aku dlm lab coat..oh,no!aku dah dpt simptom alzheimer sebelum usia..hohooo..
btw,aku nak tunjuk jadual kelas aku next sem..

aku rasa cam pack je kelas aku sem dpn..and part paling aku x setuju ialah kelas pagi tiga hari berturut2..ceit!and mase lunch aku pun byk yg terganggu..kurus lah aku mcm ni.. :P
-sekian-


Dah Habis Baca?Kalau Suka,Sila Like..Thanx.. :)

3 budak kasi surat cinta:

rara :) said...

boleh buka kedai kasut la lepas nie...hihihi....btw all the best this sem...remember 25 :)

Nazar Ito said...

mak aiiii.....nie mmg nak lari umah nie.....hahahaha.....jauh beza ngan barang2 dak2 laki bawak.....

Budak Gigi Arnab said...

mira rara:apesal keke igt 25?oh,kite nak wat reunion matrix dulu ek?haha
abg nazar:tu lah,org laki naek moto rilex2 je balik u..org pompuan dua kereta pun x cukup nak angkut barang..:p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...