Monday, 5 September 2011

10 Situations I Hate Most

Assalamualaikum..
okeyh,tetibe je aku terase rajin nak menghupdate blog..hehe..
so,tgh2 malam buta ni aku nak share 10 situasi yg paling aku x suke..


1.AKU DITINDAS TAPI AKU X MAMPU BERBUAT APE2.
heh!aku paling x suke bile kene mcm ni..cthnye mcm situasi yg berlaku kat aku baru2 ni.em,baru berlaku smlm je pun..hehe...klu nak tawu,sila bace recent post 10 Sebab Aku Tak Sabar Nak Balik UiTM..okey,mmg tajuknye xde kene mengena tp aku ade selitkan sepintas lalu kt dlm post tu..back to the main point,aku rase sedih dilahirkan sbg seorang yg x reti nak fight back..tp nak wat camane,itulah aku..nampak mcm sombong,keras kepala,degil tp hakikatnye aku seorang yg lemah..sobs3..patut lah aku x boleh jadik lawyer..ngeh3~~


2.TEMPAT YANG SESAK
aku mmg benci giler bile pegi tempat yg sesak..cth nye pasar malam..and klu mcm kat ipoh,ade 1 tempat tu dipanggil GERBANG MALAM..haish,menyampah betol aku..bila aku masuk je kat celah puluhan orang ramai,mulelah aku kene jalan mcm siput babi sedut..dahle kene jalan lambat,pastu ade plak yg amek kesempatan meraba..hampess betol!mmg dasar budak kurang sivik..sape yg berani2 nak touch2 aku,meh sini aku kasi ajar..aku ade tali pinggang hitam taw..err..tp sekadar tali pinggang cap ayam lah..bkn tae kwan do punye..hehe..lg 1,time2 sesak cenggini jugaklah pasepok2(pakar seluk poket) memulakan aktiviti "berfaedah" diorang..so,peluk handbag korang ketat2..
inilah gerbang malam...kalau rase x nak kene rabe,baek jgn pegi okeyh?

3.BILA ADE ORANG TEGO JERAWAT AKU!
yg ni lg 1..adoi,susah btol bila facing orang2 yg susah hati bila tgok muka aku ade jerawat..klu ye pun,x payah lah ckp ngan aku..taw x aku terasa??haha..poyo!mind your own bisnes,ok?klu yg tego tu kulit licin gebu mcm artis korea aku boleh terime..ni lg dasat dari aku..haish,kang aku transfer colony propionibacterium(bakteria penyebab jerawat) kat ko baru tawu..puas hati aku..muahahahahaha..*gelak seth tan*

warning:ini bukan gambar aku..iye..sume orang tawu ni bkn aku..
4.AKU MENUNGGU & DITUNGGU
aku menunggu tu maksudnye aku menunggu lah..aku x suke tunggu orang..siyes ni..tp most of the time,aku tggu jugak walaupun mase tu kening aku dah berkerut2 sbb aku kan x suke menunggu..tp bila org yg aku tggu tu ckp "sori,lambat sket"..aku dah boleh senyum dah lepas tu..juz let it slide..antara kwn2 kan..hehe..and di sebalik sikap aku yg x suke menunggu,aku pun x suke ditunggu..so,bila aku rase aku akan tersangat lambat,aku suruh lah member2 pegi dulu..
kesian si tipah..menunggu sampai tinggal rangka..oh,tidak!aku mmg nak kurus tp bkn dgn cara yg tragis mcm ni..


5.BILA AKU KENE BERATUR PJG
beratur?huh!x sukenye aku bila kene beratur pjg kat tesco utk membayar harge sebotol air tropicana twister..org yg kat depan aku pun bkn nak kasi chance aku byr dulu..padahal barang dia penuh dari 1 troli..x kesian ke kat aku yg kene tggu lame?haha..gaya mcm aku akan buat perkara yg same je klu aku jd dia..lg 1,konon2 kat tesco,klu customer beratur lebih garisan hijau,kaunter laen akan dibuka..aku ni penat lah bagi sign yg aku dah lebih garisan hijau,tp pekerja2 buat donno je??cis!hurm,ape lg ye situasi yg aku kene beratur pjg2??hah!lagi ialah situasi bila kene beratur pjg mase kat kafe..nak byr makanan..huish,aku bwk lari kang,x pasal2 jd haram...ish3..

6.BILA AKU XDE FULUS
ini aku rase antara part yg tragik yg selalu berlaku kat aku..almaklum,aku ni agak boros orangnya..tabung burger aku ade bape hinggit lah sgt kat dlm nye..and bila xde duit,aku stress lah,terpaksa menagih simpati mak bapak,adik2..huahuahua...and bila jalan2 kat pasar malam,nmpak pemintak sedekah,terpaksa tgok dgn hati yg sayu..aku dan dia berada dalam situasi yg same..xde duit..bezenye,aku masih ade parents yg menanggung..tp dia terpaksa meminta sedekah..tu pun kadang2 ade sindiket yg pakse..kesian~~
lg 1,bila xde duit,aku x suke ikut adik pompuan aku pegi window shopping..lg stress aku klu aku x mampu nak beli barang yg aku nak beli..so,bek x payah pegi..

7.BERJALAN BERSEORANGAN MELINTASI SEKUMPULAN LELAKI
adat orang laki,lagi2 kutu rayau..pantang nampak awex jalan sorang2,mesti nak pheewit2..aku x suke!klu ye pun nak usha,carik lah awex yg hot,gojez..ni yg selekeh2 mcm aku jugak korang nak pheewit2 kan..mase aku keje,aku selalu pegi surau kat tesco sorang2..mase nak pegi tu terpakse melintas carwash..kat situ ramai lah pekerja2 laki..mmg selalu kene lah..last2 aku amek keputusan lalu jalan jaoh..pergh!mmg hitam lah aku kene lalu tgh panas..mak aku suh pakai payung tp aku x nak..aku x suke payung!hehe

8.BILA BARANG YG AKU CARIK X JUMPA
besenye barang2 aku yg selalu hilang ialah skaf..keronsang..stokin..haha..mane ntah aku campak..besenye situasi ni berlaku kat rumah lah..bila aku carik2 stokin busuk ke,seluar aku ke,rupe2 nye mak aku dah masuk dlm washing machine..aisehmen..haha...tp aku lg geram bila time aku nak,bende tu xde..puas lah aku carik x jumpe2..tp bila aku x perlukan,ade je dpn mata aku..haish,semak!

9.BILA AKU RASA AKU BUSUK/SELEKEH
hehe..aku x suke keadaan berpeluh,sbb nanti akan mendorong kpd pembiakan bakteria,dan seterusnye menyebabkan aku jadi busuk!sbb tu aku selalu prepare mcm2 dlm beg aku..perfume,deodoran,bedak baby johnson,hand sanitizer..sbb aku x suke bila aku rase diri aku kotor..and aku lg x suke bila kwn2 peluk time aku rase aku tgh busuk..haha

10.TAK SUKA BILA PARKING PENUH
aiseh,gaya mcm aku je yg drive kan..(psstt..psstt..aku xde lesen kereta lg)
tempat2 mcm ipoh parade ke,jusco ke,mmg selalu penuh..aku x suke pegi jenjalan sane mase hujung minggu..mesti parking full,and at last,ayah aku x nak pegi..sobs3..
tp awal taon depan,kat kg aku(station 18,ipoh,perak)..ade jusco yg dgr citer antare yg terbesar kat malaysia akan siap..whoaaa..lepas ni aku x payah lah tlong ayah aku fikir psl nak parking kete lg..nak jalan kaki pun boleh.muahaha..





Dah Habis Baca?Kalau Suka,Sila Like..Thanx.. :)

4 budak kasi surat cinta:

Anonymous said...

Hahahahaha....
Tak pernah pegi pon gerbang malam=_=:

-sofia bdk batu gajah XD-

Rabbit Comot said...

ala,kak sop ni..xde life lah cmni..haha

ariff al-baqi said...

meh aku citer lak 10 benda yg aku hate.. haha

Rabbit Comot said...

citer kat blog sendiri yang ariff..:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...