Sunday, 4 September 2011

10 Sebab Aku Tak Sabar Nak Balik UiTM

Assalamualaikum..huh,dalam marah2 sempat lg aku bg salam..jawab,jgn x jawab!hehe
Ok,skang turn mode nak luahkan perasaan!
Arghh,serabut nye aku..td aku amek gaji..pastu aku tgok kat slip gaji tu,gaji aku kurang rm42..sbb,"supervisor" wannabe ckp aku x dtg keje 2x..pergh,patut x patut aku naek angin klu mcm ni?aku x dtg sekali je bulan ni..aku pasti yg itu sbb azam bulan pose aku nak carik duit byk2 sampai aku x amek cuti pun ari selasa(ari selasa patutnye cuti)..aku overtime!
tp nasihat seorang sahabat..dia kate "bersabarlah..ade hikmah di sebalik sume ni..lgpun doa org teraniaya kan makbul"..layaklah aku pggil dia sahabat sbb dia selalu menyuruh aku bersabar..kan3?..:)
aku akan cube redhakan bende ni..aku bkn lah kemaruk sgt nak duit tp bila aku dah berada di tahap kemiskinan tertentu,rm42 tu sgt2 berharga bg aku..mcm2 aku boleh buat dgn rm42 tu kan..cth nye bagi sedekah kat pengemis pasar malam..ok,aku tawu statement ni poyo..hehe..selaen sedekah,aku boleh guna nak beli barang2 nak bwk balik kolej ke..belanja family aku mkn ke..x pasal2 aku rugi for nothing..fuh~~..semoga ade hikmah di sebalik sume..kot2 aku rugi rm42,diganti plak ngan rm4200..sape tawu kan?


Hadis Nabi Muhammad SAW:
Ketika Rasulullah s.a.w. ditanya cici-ciri iman, baginda menjawab: " Ialahsabar ", kerana di samping sabar merupakan amal yang termulia,sebahangian besar amalan iman adalah sabar.


Okey,sesi luahan dah tamat..korang jgn ingat aku salah post title plak..post kali ni mmg aku nak citer betapa eksaitednye aku nak balik u..yg di atas tu sekadar iklan x berbayar..hehehh..
aku tgh menghitung hari nak masuk semula ke alam pelajar ni..10 sbb kenape aku x sabar nak balik UiTM ialah...(sila scroll down)


1.TAK SABAR NAK BELAJAR
ok,sila jgn pcaya..poyo je tu!hehe..xde lah,wpun aku ni antara spesies pling pemalas kat dunia bila masuk bab2 belajar nih..tp bila dah lame sgt x belajar(4 bulan ok u olls),rindu jgk aku nak selak buku tebal berat 3 kg..




2.RINDU SUASANA KULIAH/FAKULTI
senang citer,aku rindu fakulti aku..oh,aku x tawu plak sejak bila aku ade fakulti ni..em,aktiviti sementara tggu next kelas ialah makan..so,mmg muka aku and the gang antare yg femes kat kafe fakulti tu..hampess kan!bkn nak lepak kt library..haha..




3.AKU RINDU GENG KUTU 
oh,no!ni should be point yg 1st..btui x?hehe..mesti lah aku rindu diorang..rindu sesangat sesungut sesenget..pling rindu time duk merapu ramai2..rindu time tergedik2 nak jadik drama queen..rindu everything lah psl diorang..too much nak story mory..






4.TAK SABAR NAK DUDUK BILIK BARU
em,bilik baru?hehe..rasenye suasana same je..sbb aku still dpt bilik no 29..dkt dgn lif..juz turun 1 tingkat je..dulu aku level 06..sem baru ni dpt level 05..and agak eksaited sbb mostly kwn2 aku dpt bilik area dekat2 je..


5.NAK MULAKAN LIFESTYLE BARU
hehe..sem dpn aku nak mengamalkan gaya hidup sihat..aku kene jage diet aku demi kulit aku yg time cuti sem ni jd bes fren si "jururawat" yg annoying tu..lagi aku kene selalu jogging utk maintain berat 50kg..dah plan ngan WATIP konon2 nak selalu jogging kat tasik seksyen 2 & seksyen 7..wait n see je lah..




6.RINDU RAPID KL
poyo je tetibe aku rindu nak naek bas rapid kl yg sesak2 mcm tin sardin tu..hehe...tp lg rindu kat abg driver yg ensem tu..hari tu kwn aku Syafiqa Hayati ckp abg ensem tu masuk iklan kat tv al hijrah..tp aku x sempat tgok..hehe..opps!tergatal pulak..:P
kad rabbit yg aku guna tuk naek bas rapid KL..kiut kan name rabbit..haha
7.SI DIA..
okey,ni pun termasuk salah satu reason aku x sabar nak balik sane..walaupun mungkin hanye dpt melihat dia dari jaoh,ok dah tu..janji dpt tgok..hehe.lantak lah org nak ckp aku syok sendiri..whuteva~~i'm happy with my feeling..:)




8.NAK PERGI CHEGAR PERAH
Ok,ni salah 1 plan tuk naek cuti sem ni..kg chegar perah tu tempat aku n yg laen2 buat khidmat masyarakat 4 bulan yg lepas..insyaallah klu jd 16 sept ni pegi lah.x sabr nak jumpe mak angkat ku...:)



9.reason ke 9 sbb UiTM DI HATI..oh,peliss..cliche gila reason ni..hehe..but still,I heart UiTM..



10.aku tetibe blurr nak pk reason ke sepuloh..so,tukar lah..should tukar title-->"9 sebab aku tak sabar nak balik uitm"..hehehh..

sekian~~





Dah Habis Baca?Kalau Suka,Sila Like..Thanx.. :)

2 budak kasi surat cinta:

ariff al-baqi said...

apa, syafiqa kate abang tu ensem ???

Rabbit Comot said...

aku ngan syafiqa sehati sejiwang..abg tu mmg ensem,kene lah ckp ensem wpun dia hanye sorang driver..muahahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...