Sunday, 21 August 2011

Encik H,Please Be Mine!

aku:abah,abah suke kereta ape? 
abah:kereta honda lah..baru sedap sikit nak bawak..
aku:insyaallah lg 2 taon,klu kak ja nak beli kereta,kak ja bawak mak ngan abah...kita pandu uji kereta honda,tp beli kereta proton aje lah..kak ja x ade duit..haha 


begitulah lebih kurang dialog antara aku & abah mase on the way pegi GERBANG MALAM kat ipoh...(MAKLUMAN:aku highlight dialog penting2 antare aku & abah aku aje..dialog adik2 lelaki plus mak tersayang,aku mls nak taip..merapu je lebih..)
bkn niat aku nak menjalani lifestyle yg fancy2,mewah2 ni.sbb aku pun bknnye asal dari keluarga berada..family aku ni serba serbi sederhana...cuma bab2 kereta je tetibe aku rase mcm nak bermewah.sbb siapa?sbb abah aku lah..:P
sbb nye aku tawu dah lame abah aku niat nak tukar kereta..dia nak tukar wira kpd exora...


..ataupun ape2 kereta yg enam seat(since family member aku 6 org)...sejak dari dia bersara dari askar lg..tp disebabkan anak2 yg tgh membesar,perlukan byk duit utk belajar..dia korbankan niat tu..begitulah mulianye hati seorang ayah..aku selalu perasan abah aku eksaited sgt bila nampak kereta2 honda ataupun ape2 je lah kereta yg gah2 tu..and mase tu lah terdetik kat hati aku.."bila aku nak habis belajar and dpt kerja bagus2 ni?so that aku dpt beli kereta tu..kereta aku,kereta abah aku jgk.."
and abah aku pernah ckp.."x dapat nak beli,dapat merasa naik kereta anak cukuplah.."
sedihnye aku dgr sebaris ayat tu...
insyaallah klu ade rezeki and kerje aku pun bagus..aku nak beli mane2 kereta honda yg ayah aku suke..klu ikut aku,aku suke HONDA JAZZ kaler merah.tp dalam hal ni,ape salahnye aku ikut kehendak abah aku yg dah byk berkorban utk aku dan adik2 dari dulu sampai skarang..so,kepada encik Honda,x kisah lah anda HONDA JAZZ,HONDA CIVIC mahupun HONDA CITY,please be mine..:)


honda jazz colour merah idamanku..muahx3..

klu honda city,aku prefer warne hitam..nampak elegance..

actually,honda civic ni xde dlm list aku,tp klu ayah aku berkenan,ape salahnye.lebih kurang ngan honda city je pun...

korang yg bace post ni doa2 kan lah utk aku ye...semoga aku dpt penuhi impian ayah aku...




Dah Habis Baca?Kalau Suka,Sila Like..Thanx.. :)

4 budak kasi surat cinta:

Cik Kasim Patalon said...

ok. aq kiut????? kehkehkeh... *bersegan...bersegan...

Mag_Jr Shomei said...

gerbang malam? aku pernah pegi sana..dengan abg angkat aku masa kat matrik....best kan kat sana...compare ckit gerbang malam dgn uptwn shah alam....

Cik Fyza Roosli said...

hahaha..cik kasim selamat,aku terpakse je ckp korang2 kiut...nak bodek readers!haha

Cik Fyza Roosli said...

megat:gerbang malam ko ckp bes...?haish!bersesak sesak..rimas aku!mase tu lah pun diorang amek kesempatan nak meraba..:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...