Friday, 22 July 2011

Suara Ku Berharap

ASSALAMUALAIKUM...
okeyh,lately ade sorang member msg aku,"amboi ko,status kat fesbuk jiwang2.ade apa2 ke ni?"....bese lah tu,bila aku dah on the way nak masuk umur 2 dekad ni..sebagai remaja normal,aku x penah lari dari perasaan sunyi bila bersendirian..means perasaan nak menyayangi dan disayangi..tapi mujur aku ade kwn2 kepale otak giler2,sehati sejiwang ngan aku..dpt lah aku mengurangkan kesunyian aku yg satu itu..huhu..
And sejak akhir2 ni pun aku dah bertukar selera bila masuk bab2 lagu feveret ni...klu dulu aku suka dgr lagu korea yg ntah pape maksudnye tu..skang aku suka layan lagu2 jiwang dari indon..lagu2 sentimental..agaga!
tp lagu2 jiwang area 80 an mmg x boleyh masuk selera aku..fuh,naseb baek..sbb aku x suka lagu2 tu~~
Sejujurnye,my heart is not belong to me anymore..dah kene curik..tp aku x berjaye lg curik hati beliau...camane ni?boleyh tolong suggest idea?hiks3..
xpe2..sorang kawan aku ade bg 1 nasihat kt aku...(aku copy n paste ayat beliau kat fesbuk..harap dia x bace..kang kembang 2 3 mangkuk pulak dia)


 "sabar tu kan indah.. kita try wat analogi gini la, ada x org yg petik buah durian ? xda kan, sbb durian akan jatuh sndiri bila da masak.. camtu jugak kiranya ngan jodoh, mungkin Allah da takdirkan ko akan jmpa jodoh ko yg sebenar2nya bila ko brumur 23 tahun, contoh je la, tapi tetibe je ko kapel ngan org lain pada umur 22 thn.. maknanya bila ko da xsabar, rezeki yg sebenar2nya milik ko da hilang camtu je sbb ko da pilih jalan yg salah.. sama mcm durian yg dipetik, xda org akan makn sbb xda apa pun dlm tu, kalau ada pun cuma getah je.. apa pun yakin dengan perancangan Allah, nikah is the best way.."
so,ape yg aku perlu buat ialah bersabar..dan teruskan bersabar..lgpun,aku ade jugak terbace 1 post ni...tiada istilah cinta islamik..means,xde ye istilah aku bercinta ngan ko,tp kita bercinta ke jln Allah..sume tu x wujud..yg wujud dan lg baek ialah cinta selepas kawen..aku mmg mengharapkan cinta selepas kawen..wpun aku rase peratusan utk aku mengalaminye x lebih dari 1% je..tp sape tawu..mungkin aku mmg ditakdirkan utk bercinta selepas kawen..betol x?hehe..nobody can predict the future..:P
deep inside my heart,aku mengharapkan bakal ZAUJAN aku ialah seorang yang:
*boleh menerima aku seadanye..yelah,zahirnye aku bkn nye canteks pun..batinnye lg lah haru biru...byk cacat cela aku nih..
*x ensem sgt pun x ape..ensem sgt org mengate pulak.."pakwe bkn maen ensem..awexnye,isk3..x sepadan.."..pergh,mendidih gila klu dgr statement mcm tuh..ok,aku tawu aku x comel,x cun,tp x yah nak kutuk lebih2..
*x nak lah yg alim sgt..yg penting basic2 dia x hancuss..means,dia jage solat,amalan2 wajib sume...and dia boleh membimbing aku ke jalan yg diredhai..
*sense of humor..yg ni haruslah ade ye..sbg seorang yg suka suasana ceria,aku mengharapkan beliau sgt kelakar..yg sehati sejiwang dgn kepale otak aku yg agak senget benget nih..
*romantik bertempat...romantik bg aku bkn bila si dia bg bunga berjambak2 smpai x cukup ruang kt umah tu nak simpan..bkn jgk tiap2 mlm bwk aku pegi candle light dinner..err..aku x suka bende yg over2 cmtu eh...aku x reti nak citer camane erti romantik tu bg aku..tp yg penting bkn cm yg digambarkan di atas ye..gaye cm playboy je you..heh!tp better playboy dr gayboy kan..opps!
*opps..lupa pulak nak ckp psl status kewangan dia..beliau mestilah seorang yg berpendapatan tetap..hidup sederhana pun x ape..aku bkn nye demanding sgt,..cume bab kereta tu je,..aku demand sket..nak HONDA JAZZ MERAH!..hehe...
*last but not least,dia mestilah seorang yg penyabar..bkn senang nak jage fyza si HOT TEMPER ni..aku ni nampak je mcm boleh dipijak2,ditindas2..org x kenal lg my "bad" site yg lg 1..TOLONG JGN BUAT AKU MARAH..itu aje..sbb klu aku marah,aku rase cm x kenal diri sendiri..ahaks!
kesimpulannya,aku mengharapkan beliau seorang yang serba serbi sederhana,...x wajarlah aku nak sediakan senarai berkajang utk kriteria2 lelaki idaman aku...sedangkan kat diri aku ni xde 1 pun kriteria2 yg melayakkan aku pegang title WANITA IDAMAN MALAYA..hueks3..
itu je lah suara hati aku yg mengharapkan kemunculan MR X..sekian...


:::menulis dlm mood yg tetibe rase nak berjiwang2..:P


Dah Habis Baca?Kalau Suka,Sila Like..Thanx.. :)

5 budak kasi surat cinta:

Anonymous said...

amin..semoga bertemu dgn ape yg dicari..:)

ariff al-baqi said...

amboi.. kata xnak denga lagu korea, tapi pasang jugak..
btw, ayat kopi pes tu macam kenal jee...

Cik Fyza Roosli said...

ah,shadap...ko wat2 x kenal je okeyh?isk3..apesal lah ko bace belog aku nih..agaga!

Remy@Along said...

hahaha...kantoi..apapun,hopefully u jumpa yer MAN that u dream in you sleep..ahakss...Selamat menunggu..

Cik Fyza Roosli said...

errr..apakah yg kantoi abg ruzaimi?hahaha...thanx or ur wish..hope abg ruzaimi pun stay ngan kak harithah..~16 december~hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...