Saturday, 18 June 2011

ALHAMDULILLAH..SYUKRAN YA ALLAH!

Assalamualaikum..
Hmm,mentang2 AZAM BLOG BARU  nak selalu2 update blog..hari2 aku nak post something..Tapi aku ni tipikal yg HANGAT HANGAT TAIK  CHICKEN..Mula2 je aku rajin...
Nanti blog ni bakal ikut jejak blog lame aku lah..jd zoo terbiar..ade sarang lelabah segale bagai..haha...Ok,stop talking rubbish..Stret to the point!
Semalam rezut exam keluar..sape yg bace previous post tawu lah kan..
Aku dpt 3.47..


Alhamdulillah utk rezut yg x diduga ni..Mula2 aku tenyeh2 mata,x pcaya..Pastu aku hepi la..Tapi x lame..Aku mula mempersoalkan ke mane hilangnye lg 0.03 yg membezakan aku dengan budak2 dekan..Oh,rase cam sadis lagi tragis je rezut aku tuh..!






Come on la..Bersyukur ok..Ade je yg lagi tragis,pernah dpt 3.49..lagi 0.01 je kot!
Selepas 1 malam x boleyh tido sbb memikirkan rezut,tiba2 aku teringat kata2 seorang senior aku ni..Dia selalu pesan "Dekan atau 4 FLAT bukan segalanye..yang penting USAHA.."Lebih kurang mcm tu lah ayat dia..
Jadi,aku kena bersyukur dgn everything yg jadi kat aku sama ade baek atau buruk...Setiap kejadian yg berlaku ade hikmahnye..ayat ni mmg klise..selalu dgr..tp btol lah tu..Mungkin Allah tak kasi aku dekan sebab nak suruh aku lebih hardcore tuk sem dpn..
Ade sorang member yg aku baru kenal,same course and sebaya dgn aku tp dari kampus UiTM laen..sem 1 dia dpt 3.49..*lg kejam dr rezut aku*...sem 2 trus dapat 3.61..terer tuh..haha..kot2 pasni aku pun boley terus dpt 4 flat ke..hehe...
Aku harap aku boleh amek iktibar dgn ape yg dah berlaku dgn rezut aku ni...Congrats to kwn2 aku yg dekan lebih2 lagi geng aku sendiri iaitu SYAFIQA HAYATI..*aku harap ko bace post ni..hehe*
Kwn2 yg laen pun tahniah walau ape pun rezut korg.. 
Let's try harder next sem.. :)
syafiqa hayati
-sori upload gmbar x kasi tau ko..sje nak meningkatkan kepopularitian ko..haha-




“Dan jika kamu menghitung-hitung nikmat Allah, niscaya kamu tidak dapat menentukan jumlahnya. Sesungguhnya Allah benar-benar Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.” (Q.s. an-Nahl: 18).
Doa: "Ya Allah,sesungguhnya segala apa yg terjadi dalam hidupku telah ditakdirkan.Bantulah  hambaMu ini untuk menerima seadanya."


Dah Habis Baca?Kalau Suka,Sila Like..Thanx.. :)

5 budak kasi surat cinta:

ariff al-baqi said...

syafiqa hayati... tahniah tahniah... =D

Fyza Roosli said...

hahaha..ko ckp tahniah kat blog aku..ape daa???hahaha

syafiqhayat said...
This comment has been removed by the author.
sopuitm XD said...

Ehem2.. Cik fyza... Pe kate pdamkan nom ic n id anda. ^^
Utk keselamatan ^^
Hehehehehe...

Budak Gigi Arnab said...

tu lah terlupa..jap2 nak padam..heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...