Friday, 27 April 2012

IDEOS S7 SLIM.. mine..

Assalamualaikum.. 
Motif update blog hari ni ialah aku nak buat announcement kat satu dunia yang......
" MAK AKU BELIKAN AKU TABLET HUAWEI IDEOS S7 SLIM".. muahaha.. gaya macam dapat iPAD je.. takpe takpe.. dapat tabloid ( tablet jenis ANDROID) pun dah kira besar rahmat bagi golongan yg datang dari keluarga x berapa senang macam aku ni.. hohooo~ 



ni la encik IDEOS aku yang besar gedabak.. 7 inch~

IDEOS S7's SPEC

  • 7 inch
  • camera 3.2 MP (org2 yg tak mementingkan kamera boleh lah beli)
  • Secondary camera available
  • TFT capacitive touch screen
  • Android ( ini yang penting! )
  • Wi-Fi
  • Dua stereo speakers ( nice! )
  • 512 Mb RAM , 512 Mb ROM
to see full spec, visit this link ..


mase mula2 jejak kaki kat PLAZA YIK FOONG (kat IPOH), niat di hati nak Samsung Galaxy Y je.. tapi bila tengok lambakan henpon Samsung yang berlambak2.. terus aku rambang mata.. dari Galaxy Y terus rase macam nak amek Galaxy ACE.. adik pompuan aku pulak memang awal2 aim nak beli iPAD, tak pun yang sewaktu dengannya.. dia berkenan kat IDEOS S7 ni.. aku pulak sambil belek2 galaxy ace tu, terdengar2 jugak penerangan yg seller tu bagi kat adik aku.. aku tertarik pulak dgn si IDEOS ni.. *  huh! pendirian yang selalu rapuh! * bila aku try godek2 tablet ni, aku cepat2 pandang encik abah dan puan emak..      " Emak, nak yang ni jugak boleh, boleh?" * tayang muka comel walaupun sedar  sebenarnye x comel langsung buat muka macam tuh *


Emak pun bagi green light.. beli dua, satu untuk aku, satu lg untuk reena, adik aku~ aku pun ape lagi, sengih lebau2.. terus peluk puan emak~ encik abah cakap, " Mak sayang kat anak2 dia.."  Aku senyum je.. Tawu, kalau tak, tak ade lah mak jage kitorang baik2 sampai besar gedabak cenggini.. tapi.. tapi, kalau aku x buat yang terbaek sem ni, mesti mak aku kecewa kan.. jadi, NORHASFIZA ROOSLI, study hardest sem ni, dapatkan DL lagi sekali.. :)


Actually tetibe aku rase menyesal lepas dapat tablet ni.. sebabnye, tablet ni besar gedabak..nak jawab phone call pun susah.. tapi xpe, dah terbeli pun~ 




GALAXY y


GALAXY ACE

~so far, aku berpuas hati dengan bende alah ni..cuma yang tak best nya.. besar sgt! tak sesuai utk phone call.. keh3

btw, siapa2 yang minat DINGDONG DANTES (hero citer MARIMAR, STAIRWAY TO HEAVEN, & ENDLESS LOVE).. aku bace kat paper hari ni, esok dia akan datang JOM HEBOH @ IPOH... mmg kebetulan dekat je dengan aku.. jom pegi ramai2~ hehehhh






Dah Habis Baca?Kalau Suka,Sila Like..Thanx.. :)

6 budak kasi surat cinta:

baca dan senyum said...

waaaaa bestnya. bila lah nak dapat sebijik tablet ni. hehehe :)

tuan punye blog said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Budak Gigi Arnab said...

@baca dan senyum kalau nak tablet sebijik, carik kat farmasi..berbijik2 bole dpt..huehuehue.. ala,yg ni murah punye je.. x semahal iPAD..~ hehe

ariff al-baqi said...

ahh kau.. Aku ucap tahniah la wey.. Hahaha

ariff al-baqi said...

ahh kau.. Aku ucap tahniah la wey.. Hahaha

budak gigi arnab said...

hahahaha... tahniah sbb ade sebijik tablet ke? aku beli bende ni selase ari tuh.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...