Tuesday, 22 November 2011

Top 5 Korean Prince Charming

Alrite..aku baru perasan aku x pernah lg post psl Korean Halyu star yg menjadi kegilaan most of teens skang ni.termasuklah aku..hohoooo..aku minat tengok citer korea since form 3..mase tu nak PMR dah tp aku duk lagho layan citer My Girl yg tengah meletup2 time tu..natijahnye,padan muka aku!kantoi math dpt B..muahaha...tp since aku mmg x suka math,it's okey derrr...
Tarikan citer korea ni ialah pelakon2 laki yg ensem2..(tarikan utama)..ditambah pulak dgn girl yg kiut miut..plus background winter,segala bagai tu...mmg aku sanggup ketepikan final exam semata2 nak tgok citer korea..hehehhhh....so,aku nak list out top 5 aktor2 korea yg aku tersangat2 lah minat...


1. LEE MIN HOO


ensem x??ni lah yg paling aku minat antara sume2 aktor dari south korea tu..aku 1st time tgok dia mase tengok citer Boys Over Flower...aku rase citer tu yg paling femes mase zaman aku matrix dulu..sane sini asyik BOF je..mase mula2 tengok aku mengeluh.."Kenape Hero citer ni rambut curl??" Last2 aku yg angau dgn dia ni sampai play cerita tu more than 100 times..Encik Acer aku pun dah boring agaknye asyik play bende yg same je.. aku bace paper hari tu dpt tawu dia dah couple dgn heroin dia dlm drama City Hunter..frust aku..sbb aku mengharapkan dia couple dgn heroin BOF..hehehhh...




2.JANG GEUN SUK
Dia ni pun antare Halyu star yg femes kat korea tu... again,dia pun menerima nasib yg same mcm lee min hoo..sbb mase mula2 tgok citer you're beautiful, aku kutuk2 style rambut dia..hohoooo... sgt comel ok tengok dia berlakon dgn park shin hye dlm You're Beautiful.. sape yg x tengok lg citer tu,sila tengok.. :)




3.GOONG YOO
recently,aku tengok citer coffee prince..outdated sungguh!citer tu dah agak lame rasenye..lagi lame drpd citer BOF..tp xpe,sbb hero dia ensem..aku pun gagah le tengok Coffee Prince..and x sia2 jugak aku tengok sbb acting dia superb!!rasenye a few years before aku penah tgok dia dlm majalah remaja...tp sbb mase tu aku x familiar dgn drama2 yg dia lakon,so aku x minat lah...


4.HYUN BIN


biasenye klu aku ckp pelakon tu ensem..kwn2 aku setuju..tp ni 1st time ade segelintir kwn2 aku x setuju bila aku ckp Hyun Bin ensem..hehehhhh..so,terbuktilah "Beauty Lies On Someones Eye.."..acting superb dlm drama SECRET GARDEN...klu fans2 citer korea ni mesti dah khatam byk kali... :)




5.JUNG YONG HWA


menyanyi at the same time berlakon jugak..You're beautiful tu 1st drama dia if i'm not mistaken..KPOP fanz of cos tawu lah kan dia ni vokalis CNBLUE..aku suke tengok style dia mase petik gitar elektrik tu...pergh!tetibe teruja nak ade boipren pandai maen gitar letrik..hohoooo...


ok,buat mase ni,5 org ni je lah yg selalu masuk mimpi aku mlm2...haha..tp.ensem diorang ni ensem buatan..org2 korea,almost 90% artis diorang buat plastic surgery so that boleh nampak perfect dpn kamera..mmg secara dasarnye,aku tengok drama2 korea sbb keenseman mereka2 ni tp lakonan pun not bad lah!sampai aku gelak sorang2...plus diorang ni tinggi2..mmg antara kriteria2 prince charming lah kan...aku pun x terkecuali utk menyimpan angan2 dpt suami tinggi..hehehh


lg 1,pesanan aku kpd jejaka2 malaya...skang ni mmg artis korea mendapat tempat di hati girl2 kt malaysia..tp pehliss,jgn tiru style diorang..x sesuai!maintain kan kemelayuan anda okey?..x kan MELAYU hilang di dunia! :)


::maaf sbb terlalu byk menggunakan perkataan ensem dlm post ni..sbb aku x boleh nak describe mereka berlima ni cantik2.btol x?.hehe..tp klu ade yg nak muntah,sila muntah jauh2.. >_<
keenseman & kecantikan adalah duniawi semata2..klu x cantik di mata manusia,sekurang2 nya cubalah utk cantik di sisi Allah..:)


>>sibuk update blog sampai lupa nak study genetic utk test esok!!! <<


Dah Habis Baca?Kalau Suka,Sila Like..Thanx.. :)

12 budak kasi surat cinta:

Anonymous said...

setuju dgn ayat las2 tu..biar x cantik di mata manusia..janji cantik di sisi Allah.. :)

::Wardatul Shauqah:: said...

1 vote tuk lee min ho.. ^^

ariff al-baqi said...

hek elleh, daripada ko post pasal diorang yg xpena kenal ko, baik ko post pasal aku, ada gak la pekdahnya..

Budak Gigi Arnab said...

@ariff al-baqi
aku xde idea nak citer pape psl ko..muahahahahaha

al_hakim said...

sy mane?haha..gurau je..btw lame tak nampak..

Budak Gigi Arnab said...

@al_hakim
nak jugak ke masuk dlm ranking?yelah,lepas ni wat voting antare ariff al baqi(commentor di atas) ngan al hakim mane lg femes...haha...btw,lately ni sgt busy n insyaallah busy till the end of semester.. >_<

Budak Gigi Arnab said...

@::Wardatul Shauqah::
yeszeerrr..vote for lee min hoo jugak..hohooooo

al_hakim said...

ok2..slamat membusykan diri ye..

Budak Gigi Arnab said...

@al_hakim
selamat membizikan diri?haha..thanx byk2 lah ye.. >_<

Muhd Asyraf said...

Secret Garden BEst giler!!! aku baru khatam 2 kali :D

♫♪~Naurah_Nawwarah ~ ♫♪ said...

eh awak tu... smua actor yg awk mention, smua yang sy minat gilerrrr.... srius ! smue tu sy minat ... indah ciptaan ALLAH kan ... :D

Budak Gigi Arnab said...

@♫♪~Naurah_Nawwarah ~ ♫♪
kirenye kite punye taste same lah ni..muahahaha~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...